Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Natuurgeneeskundig Massage- en Bewegingstherapeut, Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf

Hallo, ik ben Corrie. Ik ben Kindertolk geworden, omdat ik op het kinderdagverblijf, waar ik werk, veel kinderen met “probleemgedrag” tegenkom. M.b.v. het kindertolken kan ik er snel achter komen, wat die kinderen hun ouders (of mij 😉) spiegelen. En vervolgens kan ik de ouders hiervan bewust maken. Om daarna samen te zoeken naar een manier, om de problemen op te lossen. 

Het mooie is, dat ik de ouders extra tools kan aanbieden, vanuit mijn achtergrond als massagetherapeut.

Ik kan o.a. een stukje lichaamsbewustzijn aan de ouders geven. Dit doe ik door de vraag te  stellen, waar ze dit moeilijke stuk van hun kind in hun lichaam voelen. En wat het (innerlijk) kind nodig heeft, om dat stuk te helen. Maar deze plek ook aan te raken. En de ouders te vragen hier naartoe te ademen. Hierdoor geef ik een extra ingang, om dit stuk te helen. Aangeraakt worden is nl. een basisbehoefte van ieder mens…🤗