Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk en deugdenbegeleider, trainer

Anders kijken naar kinderen

“Kijk eens met andere ogen naar (je) kinderen” is het voorstel van Nora aan ouders en opvoeders. Onderzoek eens wat de boodschap achter het probleem van het kind is en ontdek wat het met jouzelf te maken heeft. Dat doe je door in de spiegel te kijken die je kind je voorhoudt. Je kind geeft je aanwijzingen die je concreet kunt toepassen in je leven, relatie, werk of de opvoeding. Tijdens een persoonlijk consult of een workshop zul je je bewust worden van je blinde vlek(ken).​

Kinderen laten zien welke deugden bij jou sterk aanwezig zijn en welke best meer aandacht mogen krijgen. Daarbij kun je de deugden zien als zaadjes. Sommige zaadjes krijgen meer verzorging en liefde dan andere. Sommige zaadjes groeien uit tot grote bomen met sterke takken, omdat ze gezien en gewaardeerd worden. Andere zaadjes, zoals assertiviteit, kracht, (eigen)wijsheid of onthechting, worden mogelijk niet herkend als deugd en zijn vaak niet zo geliefd. Zij raken onder een steen be-dekt. De kans is aanwezig dat de deugd alsnog een keertje bij jou aan de deur klopt. Bijvoorbeeld doordat je kind dit spiegelt. Zie het als een reminder, en een tweede kans om de deugd te ontdekken en alsnog te laten groeien en bloeien. Of om te snoeien aan 'de boom' die wel heel groot geworden is. 

Behalve dat een kind ​aanwijzingen geeft, geeft ook jouw eigen lichaam signalen af die vertaald kunnen worden naar een boodschap voor je ziel. Daarvoor gebruik ik de methode van Biologika. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil jij ook weten welke boodschap jouw kind voor je heeft? Je leerling? Of je lichaam? Neem dan contact op met mij.