Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, pedagoog, psychosociaal therapeut.

In mijn werk als pedagoog binnen de gezondheidszorg, raakte ik steeds meer geboeid door de band tussen ouders en kinderen. In mijn eigen praktijk ben ik me gaan toeleggen op het ondersteunen van ouders in hun persoonlijke groei binnen het ouderschap. Het raakt me iedere keer opnieuw als ik het zelfvertrouwen van ouders zie toenemen, zie dat ze weer op hun gevoel durven vertrouwen en nog meer kunnen genieten van hun kind en van het vader of moeder zijn.

De geboorte van je kind betekent een grote verandering in je leven. Naast intense vreugde kan er ook sprake zijn van minder prettige gevoelens. De verbinding tussen jou en je kind kan namelijk zo sterk zijn dat je hart, dat je na pijnlijke ervaringen eerder in je leven als het ware hebt afgesloten, weer opengaat. Naast de liefde voor je kind kunnen dan de onderdrukte emoties uit je verleden voelbaar worden. Dit kan verwarrend zijn en je uit balans brengen.

Je kind reageert ook op jou. Dat is het mooie en het lastige van deze speciale band. Je kind reageert niet alleen op wat je laat zien, maar ook op wat je maskeert of je niet bewust bent. Zo houdt je kind  je als het ware een spiegel voor. Want net zoals jij je kind zo graag gelukkig ziet, wil je je kind dat ook voor jou.

Met gedrag of klachten die jou raken (die maken dat jij je bijvoorbeeld verdrietig, boos, bezorgd, machteloos of juist blij of trots voelt) laat jouw kind je zien wat er in jou meer zichtbaar mag worden. Wanneer dat gebeurt en je onderdrukte gevoelens ruimte krijgen, kun je je hart meer openen en kom je weer bij je oorspronkelijke liefde en kracht terecht. Dit komt ook je kind ten goede.

Als Kindertolk kijk ik graag met je mee in de spiegel die je kind je voorhoudt en ben ik in staat het gedrag of de klachten van je kind als het ware te vertalen voor je, zodat jullie samen weer verder kunnen. Door mijn achtergrond als pedagoog en psychosociaal therapeut kan ik je tijdens dit proces extra steun bieden.

"Het is een groot geschenk voor kinderen als je als ouder gelukkig bent" (Erica Jong)