Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk, Kindercoach, Coach, Creatieve workshops

Hoi, ik ben Henriëtte Bannink.

Naast het kindertolken ben ik werkzaam als kindercoach en ik geef creatieve lessen aan kinderen. Het is mijn passie om kinderen nieuwe dingen te leren en om ze te helpen met hun uitdagingen. Echter, al vóór dat ik aan mijn kindercoachopleiding begon, had ik het gevoel dat we eigenlijk bij de ouders moeten zijn als we kinderen écht willen helpen.

Door niet alleen naar het kind maar ook naar het familiesysteem van een kind te kijken, kun je al veel bereiken. Maar PresentChild geeft mij dé tool om met ouders echt tot de kern van het probleem te komen, waardoor er een duurzame verandering kan ontstaan. De verandering is niet alleen gunstig voor het kind, maar komt ook ten goede aan de ouder. Zo kun jij als persoon en als ouder groeien naar aanleiding van het ‘moeilijke’ gedrag van je kind.

Als het je raakt, dan heeft het gedrag van je kind een boodschap in zich.

Ouder en kind zijn met elkaar verweven en kinderen zijn zo gevoelig en open dat ze onbewust alles van jou aanvoelen. Je kind maakt geen onderscheid tussen zijn eigen gevoelens en die van jou. 

Kinderen reageren op jouw gedrag en emoties, zelfs als je deze probeert te verbergen. Je herkent het vast wel dat als jij niet lekker in je vel zit of gestrest bent, je kind hier meteen op reageert. Aan de oppervlakte werkt dit zo, maar ook op een diepere laag. Je kind staat namelijk in verbinding met alle delen van jou. Ook de ver weggestopte, moeilijke gevoelens van vroeger spiegelt je kind jou terug. Zodat deze gevoelens aan het licht kunnen komen en geheeld kunnen worden. Je kind wil namelijk niets liever dan dat jij compleet en gelukkig bent.

Tijdens een kindertolkconsult krijg je een vertaling van het gedrag/probleem van je kind zodat je helder krijgt wat je kind jou wil vertellen. Zo krijg je inzicht in wat er in jou speelt waardoor je kind beïnvloed wordt. Door je hier bewust van te worden, kun je tot verandering en groei overgaan en kun je anders reageren op je kind dan hoe je gewend was te doen. Als je zelf verandert, verandert je kind vanzelf mee. Het kan ook zo zijn dat alleen de bewustwording van de boodschap al een verandering in gedrag bij je kind teweeg brengt.

Uit eigen ervaring weet ik dat gezondheidsklachten (van zowel je kind als van jezelf) je ook wat te vertellen hebben. Net als je kind spiegelt ook je lichaam je onderbewuste. In dit onderwerp ben ik me verder aan het specialiseren.

Je bent welkom in mijn praktijk In Bloei in De Bilt of in Utrecht.