Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Relatietolk, Creatieve workshops voor kinderen en volwassenen

Als meisje van een jaar of 11, 12 had ik al een hele schare kinderen om mij heen. Ik wist toen ook al dat ik juf wilde worden. En dat is gelukt.

Ik heb jaren met veel plezier in peuterspeelzalen gewerkt en ben daarna het basisonderwijs ingegaan. Mijn hart ligt bij kinderen. En vooral samen met jonge kinderen kan ik nog steeds echt kind zijn, genieten en spelen… is er herkenning.

Ieder kind is uniek en ik voel en ervaar hun puurheid, hun openheid, onbevangenheid, echtheid  en spontaniteit.

Het Leven heeft mij een groot cadeau gegeven in de vorm van prachtige lessen, waardoor ik nu ben wie ik ben: een dankbaar, liefdevol, gevoelig, zacht (natuur) mens; moeder van twee kinderen en  oma van drie kleinkinderen.

Het boek 'Het Fluisterkind' van Janita Venema kwam op mijn pad. Ik werd er meteen door geraakt omdat het zo aansluit bij hoe ik zelf in het leven sta en regelmatig ervaar hoe alles en iedereen in het leven mij spiegelt.

Ik voelde meteen: dit wil ik ook en ik ben de opleiding voor kindertolk gaan volgen.

De methode PresentChild® is eigenlijk zo simpel, bijna kinderlijk eenvoudig en tegelijkertijd zo doeltreffend dat ik iedereen hiermee wel mee in aanraking zou willen brengen.

Ik wil dan ook graag met behulp van deze methode ouders en kinderen een stukje begeleiden op hun levenspad en ben een eigen praktijk gestart: De Blauwe Iris.

Voel je je geraakt door het (lastige) gedrag van je kind? Is je kind vaak ziek, wordt het maar niet zindelijk, wordt het gepest of heeft het andere problemen?

Besef dan dat dit niet ‘zo maar’ is. Onze kinderen willen ons zo graag gelukkig zien en helpen ons op hun eigen unieke manier, zodat wij onze blinde vlekken kunnen en mogen gaan zien en oude pijnstukken kunnen gaan oplossen en helen.

Ik wil graag de vertaalster zijn (de brug) en je laten horen en voelen welke boodschap jouw kind voor jou heeft. Het mooie hiervan is dat je meer inzicht krijgt in jezelf, dat de ontwikkeling en gezondheid van je kind verbetert en tegelijkertijd ook die van jou.

Dit werkt niet alleen zo tussen ouders en kinderen, maar ook tussen bijvoorbeeld twee partners, een vriend, vriendin, je moeder, zus of de buurvrouw. Het lijkt wel magie….