Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk® en (kinder)coach

Hallo, wat leuk dat je op deze site terecht gekomen bent.

Misschien uit interesse? Of ben je nieuwsgierig naar wat een kindertolk doet? Wellicht ben je echt gericht op zoek? Wat de reden ook is, het is goed!

Mijn naam is Nadine van Nieuwenhuijzen, getrouwd met Luc en samen hebben wij drie prachtige meiden.

Jaren (ruim 18 jaar) ben ik werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan; kinderen een basis meegeven, hen begeleiden en van alles leren. Wel liep ik er meer en meer tegenaan dat ik juist de gevoelige kinderen, of kinderen die wat extra’s nodig hadden op sociaal emotioneel gebied, niet kon geven wat ze nodig hadden. Ook in de gesprekken met de ouders wilde ik graag meer de diepte in, maar daar was gewoonweg niet genoeg tijd voor.

Thuis in ons gezin liep ik ondertussen ook vaker tegen mijn grenzen aan, maar dan als moeder. Ik kwam mezelf tegen en mijn emoties gingen van blij, naar boos en heel erg geraakt worden door wat ik als jonge moeder tegenkwam met drie jonge kinderen.

Op een gegeven moment kwam ik terecht bij een kindertolk, omdat ik eindelijk op zoek durfde te gaan naar hulp. En dat heeft zoveel moois in gang gezet.

Ik ontdekte dat het gedrag van onze kinderen, dat me zo raakte, een boodschap voor mij had. Erg boos gedrag, er zat een verhaal in over het kleine meisje in mij. De spiegel die me voorgehouden werd door onze kinderen, werd me helder gemaakt en er kwam meer rust.

Het allerbelangrijkste is wel dat ik in beweging begon te komen, dat er verandering op gang kwam bij mij, maar ook bij onze kinderen.

Zo heb ik mezelf stap voor stap teruggevonden. Ik heb ontdekt wat mijn kwaliteiten zijn, ik ben me bewust geworden van wat onbewust was, wat me belemmerde om stappen te zetten. En… vooral ook hoe ik dit om kon zetten naar het maken van andere keuzes, het volgen van mijn hart.

Dat is iets wat ik andere mensen ook gun en daarom ben ik drie jaar geleden een opleiding tot transformationeel coach gaan volgen. Dit houdt in dat ik heb geleerd hoe ik mensen kan begeleiden in hun ontdekkingstocht naar wat hun potentieel is. Al coachend komt daarna het inzicht hoe dit dan bewust ingezet kan worden om meer ontspannen en met meer plezier in het leven te staan.

Een volgende logische stap, na deze opleiding, was om de training tot Kindertolk bij PresentChild te gaan volgen en uiteindelijk te stoppen met mijn werk in het onderwijs. Die keuze kon en durfde ik uiteindelijk te maken en dit heeft geresulteerd in Hart Leren.

Leren vanuit het hart. Je blik openen, zodat je op een andere manier leert kijken en kunt leren! Als Kindertolk en coach kan ik dit aan kinderen en volwassenen doorgeven en dat is waar mijn hart ligt… jong en oud leren om puur te groeien vanuit het hart.   

De mooiste lessen zitten binnenin jou!