Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Pedagogisch medewerker maatschappelijke opvang, Ambulant hulpverlener

Mijn naam is Désirée van der Borgh en ik woon samen met mijn vriend en onze zoon en dochter in het Zeeuwse Koudekerke.

Ik werk zo’n 19 jaar in de jeugdhulpverlening als ambulant hulpverlener en vertrektrainer met jongeren in de leeftijd van 17-27 jaar. Coaching op het gebied van psychisch welbevinden, netwerkuitbreiding, school/werk, financiën, verslaving, praktische zaken staan hierbij centraal.

Naast mijn werk ben ik mijzelf blijven ontwikkelen. Zo heb ik coachings opleidingen gevolgd waaronder lifecoach, mentalcoach en budgetcoach. En ik heb iverse cursussen gedaan; oa. counseling bij depressie en rouw, mindfullness based cognitive therapie, competentiegericht werken, de-escalerend werken en de Vertrektraining.

Toen ik de opleiding tot Kindertolk® ben gaan volgen viel ook het laatste puzzelstukje op zijn plaats. Deze methode staat als een huis; krachtig en kerntreffend. Ouders zijn verrast dat wat zij verteld hebben over hun kind, zo treffend wordt teruggegeven. Een methode die de symptomen in kaart brengt en bij de bron terecht komt.

Raakt het je dat je kind nog niet zindelijk is?

Raakt het je dat je kind terugkerende oorontstekingen heeft?

Raakt het je dat je kind geen vriendjes heeft en buiten de groep valt?

Raakt het je dat je kind gedragsproblemen laat zien?

Raakt het je dat………?

Dan wil jouw kind jou heel graag iets duidelijk maken.

Maar wat?

Ik help je graag om helder te krijgen wat jouw kind je te vertellen heeft door met jou als ouder in gesprek te gaan en het verhaal te vertalen. Wat is de boodschap van het kind achter het verhaal dat je vertelt? Welke blinde vlek wil jouw kind zichtbaar maken bij jou? Jouw kind heeft er immers alles voor over om jou gelukkig te zien. Soms confronterend en pijnlijk maar ook verrassend en verfrissend. Je zult versteld staan van het resultaat bij jezelf maar ook de positieve ontwikkeling bij je kind.

Deze methode werkt tussen ouder en kind en ook bij de (verstoorde) communicatie tussen jou en je (ex)partner, collega, familielid, vriendin etc. Ik kom graag bij jou thuis voor de gesprekken. Het traject bestaat doorgaans uit 3 consulten.

Voor verdere informatie verwijs ik graag naar mijn website.