Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

btn btn-green

Kindercoach en Kindertolk, Hypnotherapeut & NLP-therapeut, Mindfulness Trainer, Medicine Woman

Wat betekent kindertolken voor mij?

Onverwachts bleek ik zwanger! Oh jee, wat nu? Ik kwam net uit een ziektetraject, was volop bezig geweest met mijn carrière en had daadwerkelijk elke intentie om mij hier weer volledig in onder te dompelen. Een kind paste voor mij, op dat moment, écht nog niet in het plaatje. Maar ja, ik bleek dus zwanger…wat nu…

Onverwachts, ongepland, maar stiekem wel gewenst. Op slag werd ik verliefd op dat kloppende hartje in mij. Ik besloot mijn zwangerschap volledig te omarmen en ging doen wat ik gewend was om te doen in nieuwe en onbekende situaties: mijzelf inlezen. Het boek ‘Het Fluisterkind’ kwam op mijn pad en wat mij zo enorm aansprak was de ontdekking dat dit kindje in mij…mij ging ondersteunen! Wow! Hoe fijn! En dat dit kindje in mij…mij wel zou gaan helpen om de beste ouder voor haar te worden. Vanuit liefde, onvoorwaardelijk.

Gedurende mijn zwangerschap kwam ik steeds meer in contact met mijn eigen gevoelens en emoties. Ik was in de jaren daarvoor het contact met mijn lichaam kwijtgeraakt en bleek een wandelend hoofd te zijn geworden. Onderdrukte eigenschappen, die eerst niet mochten groeien (ik wist het bestaan er niet eens van...), kunnen nu met mijn steun opbloeien. Groeien en opbloeien, zoals ik mijn eigen kinderen hierin ook ondersteun. Haha, en ja, je leest het goed, het is niet bij één kindje gebleven :)

Ik ontdekte een methode van maatwerk, die het spiegelen overstijgt. Ik ontdekte een methode die mij concrete en praktische handvatten aanbied, nog steeds, altijd in het hier en nu en precies toegepast op mijn eigen situatie. Ik ontdekte een methode die niet alleen over mijn kinderen gaat, maar ook over wat er bij mezelf van binnen speelt. Mijn innerlijke kind(eren). En ik werd vastberaden om mijn oude pijn te helen in plaats van door te geven aan mijn kinderen, als een chain-breaker.

Nog altijd vind ik het wonderbaarlijk om te zien hoe een kind van mij de stukken loslaat, zodra ik deze aspecten zelf weer oppak en heel maak. Zodra ikzelf weer een verloren stukje van mezelf omarm. Blijkbaar gaf ik mijn afgestoten delen onbewust en onbedoeld door. Maar een kind van mij hoeft nu niet (meer) aan de slag. Terwijl ik, als volwassene, mijn eigen verantwoordelijkheid weer neem – door bewuste eigenaar te worden van mijn proces.

Mag ik voor jou een stukje vertalen van wat jouw kind graag zou willen vertellen?

Mag ik jullie ondersteunen in dit magische proces?