Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Pedagogisch Coach & Trainer.

Naast gecertificeerd Kindertolk ben ik werkzaam als transformationeel Coach en Trainer. Ik ben daarnaast moeder van een zoon en vanaf zijn geboorte is hij een grote spiegel voor me geweest. Ben ik druk (al is het maar in mijn hoofd) dan is het mijn zoon die deze onrust uitvergroot in zijn gedrag.... Alsof hij wil zeggen; 'Kijk eens mam wat je doet. Doe nou eens rustig aan.'

Het wordt minder duidelijk als je kind jouw blinde vlekken spiegelt. Omdat jij je hier niet bewust van bent, moet je kind hard zijn best doen om ze te spiegelen. Met als gevolg dat kleine signalen lastige thema's kunnen worden en ze als probleem van het kind worden gezien. Terwijl jouw kind alleen maar laat zien wat jij nog hebt op te lossen!

Hoe doen kinderen dat dan? Kinderen spreken niet zo zeer met onze woordentaal maar gebruiken een taal die via gedrag, spel, ontwikkeling, slaap en dromen, eten en zindelijkheid e.d. tot uitdrukking komt. Die taal is echter net zo precies als onze woordentaal. Opvoeden gaat gemakkelijker als ouders goed luisteren naar wat hun kind over hun leven te vertellen heeft. Onzeker, agressief, somber, druk of teruggetrokken gedrag van hun kind blijkt vaak simpelweg een boodschap van kinderen voor hun ouders. Is de ouder bereid zijn/haar eigen onbewuste kinderjaren te leren kennen en te doorleven dan verdwijnt of verbetert het 'problematische gedrag' van het kind. Het kind spiegelt vanuit liefde de 'blinde vlek' van zijn ouders. Een heel persoonlijke boodschap van je kind voor jouw leven.
 
Nieuwsgierig welke boodschap jouw kind voor jou heeft? Bel of mail gerust voor informatie of voor het maken van een afspraak.