Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Kindercoach

Een kind vertoont een bepaald, wellicht vervormd, negatief gedrag. Het 'negatieve' gedrag raakt je, zorgt voor een reactie, leidt tot verschillende emoties en eindigt meestal in een machteloos gevoel. Vaak valt deze actie-reactie in herhaling, en nog eens...en nog eens; radeloos kan je ervan worden.

Hoe zou de wereld er uitzien wanneer we eerst met de volwassenen 'om het kind' aan de slag gaan en pas daarna met het kind zelf? Hoe zou het zijn als het 'negatieve' gedrag van het kind zou stoppen zonder dat er daadwerkelijk met het kind wordt gewerkt? Hoe zou het zijn wanneer wij volwassenen het 'tere' kinderzieltje zoveel mogelijk met rust kunnen laten?

Wanneer wij als volwassenen gaan kijken 'wat wel werkt' en ' waarom' komen we vaak tot verassende inzichten. Inzichten die ertoe bij kunnen dragen dat onze benadering verandert, niet alleen ten opzichte van ons zelf maar ook (vaak onbewust) ten opzichte van het kind.

Als mens en moeder heb ik ook zelf mogen ervaren hoe deze processen kunnen werken.

Zou je ook graag zo'n ervaring willen opdoen of meer over dit proces willen weten, bel me gerust, voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd.                      
Carl Gustav Jung