Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®

Herken je dat een therapie/begeleiding maar tijdelijk werkt? Dat je niet tot de kern komt of je je niet geheel begrepen voelt?

Ik ben Doré Hunter, moeder van drie kinderen. Tien jaar heb ik in de residentiële jeugdzorg gewerkt met kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud. Daar heb ik ervaren dat de aangeboden therapie en begeleiding niet afdoende werkten om tot de kern van de problematiek te komen. Veel gezinnen liepen daardoor toch weer vast. Ook had ik de indruk dat ouders en kinderen zich niet volledig gezien en begrepen voelden.

Ik ging op zoek naar een dieper bewust worden van het handelen van mensen. Dat deed ik eerst voor mezelf, maar snel breidde dit zich uit naar de kinderen en ouders waar ik mee werkte en naar de collega’s die ik coachte. Dit zorgde voor veel inzichten in handelen en motivatie achter gedrag. Toen ik zelf kinderen kreeg, ontdekte ik ook de sterkwerkende spiegels die zij voor mij vormden. Vanaf dat moment zocht ik naar een methode die zowel innerlijke overtuigingen tot bepaald gedrag zichtbaar maakte als ook de spiegelwerking van de kinderen hierin. Om zo tot een geheel dragende methode te komen voor zowel ouders als kind.

Blij verrast was ik dan ook toen ik de PresentChild methode tegen kwam. Met veel enthousiasme en verwondering heb ik de Training tot Kindertolk gevolgd zodat ik deze prachtige methode nu ook kan uitdragen. In mijn eigen gezin maar ook in de begeleiding van anderen heb ik gezien hoe deze methode liefdevol tot de kern komt. Hoe verwonderend en bevrijdend deze bewustwording werkt.

Zou je dit ook graag willen ervaren, bel me dan gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken.