Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, gezinscoach, speelcoach, intern begeleider, specialisatie: spelenderwijs hechten

Hé onzekere moeder, ik ben Maaike, oprichtster van praktijk (H)echt en moeder van de puber, de kleuter en de peuter. Ik herken jou, want ik ben jou. Of eigenlijk, ik was jou….Tegenwoordig help ik ouders de weg terug te vinden naar het gelukkige en speelse gezin dat zij ooit voor ogen hadden. 

Maar ook ik liep jarenlang rond met onzekere en ondermijnende gedachten. De “ik ben niet goed genoeg gedachten” die alleen maar versterkt werden op het moment dat ik mijn eerste bundeltje geluk in mijn armen geduwd kreeg, een paar maanden voor mijn 19e verjaardag. 
10 Jaar later werden deze bevestigd met de komst van de (intussen) onzekere kleuter en 3½ jaar later nogmaals door de huilende baby, die tegenwoordig te boek staat als de tegendraadse peuter.                      
3 compleet verschillende kinderen maar toch alle drie met, zo heb ik intussen geleerd, precies dezelfde boodschap aan mij…
 
Als het gedrag van je kind je raakt is het namelijk iets van jezelf. Het schreeuwen om nabijheid van de jongste was mijn eigen schreeuw om liefde, het wantrouwen van de puber was mijn eigen achterdocht en het onzekere gedrag van de kleuter behoeft niet eens uitleg zo duidelijk als die spiegel werd neergezet.
 
Kinderen wijzen je met hun gedrag op een onbewuste pijn, op iets wat je lang geleden bent kwijtgeraakt. Want diep weggestopt onder lagen van onbewuste patronen en aangeleerde, maar intussen rotsvaste overtuigingen, zit daar in iedereen het kind dat zij in essentie waren. Het pure kind, de kleine ontdekker, het onbeschreven blad waarop straks iedereen die jij ontmoet met potlood zijn meningen en oordelen zal schrijven. Welke na jaren van herhaling en bevestiging, voor waarheid aan worden genomen door datzelfde, nu volschreven, blad. Het mooie aan potlood is echter dat deze uitgegumd kan worden en herschreven. Dat is precies wat ik heb gedaan, en waarmee ik jou ook ga helpen!
 
Vanuit mijn expertise op het gebied van veilige hechting en mijn jarenlange ervaring binnen de spelbeleving van kinderen heb ik een allround programma ontwikkeld. Hierin ga jij werken aan jezelf en jouw onbewuste overtuigingen en tegelijkertijd werk je spelenderwijs aan het verbeteren van de band met je kind. Door deze dubbele aanpak heb jij binnen no time dat gelukkige gezin dat je altijd voor ogen had.
 
Kijk gauw op www.hechtmetjekind.nl als je nog meer wilt weten en als je denkt, ik weet genoeg, neem je gewoon gelijk contact op. Tot snel! Lieve groet, Maaike