Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, gezinscoach, onderwijs- en docentcoach

Als kindertolk inspireer ik mensen graag om dieper te kijken naar het gedrag van een kind. Alle gedrag is namelijk logisch en werkt als een heldere spiegel voor de ander. Mijn missie is om opvoeders bewust(er) te maken van de kracht en wijsheid van kinderen en datgene wat zij ons spiegelen met hun gedrag, spel en lichaam.
 
Met liefde werk ik voor gezinnen, het onderwijs, de hulpverlening en de kinderopvang. Met als uitgangspunt de signalen die kinderen geven met hun gedrag. Met mijn achtergrond in het communicatievak en kennis van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) ben ik in staat goed te luisteren naar het verhaal en de boodschap erachter.
Als coach ben ik graag de liefdevolle blikopener. Met liefde help ik je je blik te verruimen en te ontdekken wat je kind /leerling jou nu eigenlijk wil vertellen. Te zien wat er anders mag. Anderen zeggen over mij: Karina is warm, oordeelloos, open, eerlijk, een verbinder, behulpzaam, luisterend, aards en respectvol.

Ik heb de afgelopen jaren veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan door cursussen, trainingen, systeem- en proceswerk en middels learning by doing. Ik heb onder meer geleerd dat, als gedrag jou raakt, het ook iets over jou zegt. Mijn eigen kinderen hebben mij ook heel veel geleerd middels hun gedrag. In liefde kan ik deze kadootjes (zoals ik ze zie) aannemen. Hoe waardevol dat kinderen ons dat - onbewust - vertellen! Daarom heb ik de naam ' Je kind als inspiratie' gekozen. Want kinderen inspireren ons!

Loop jij (steeds) tegen bepaald gedrag aan van je kind of leerling dat je raakt? Weet je je geen raad meer? Vraag je je af waarom het gedrag of een klacht nou maar niet over wil gaan? Contact me dan gerust, ik kijk graag met je mee naar de boodschap erachter. En help je met liefde de blinde vlek in jouw bewustzijn te ontdekken. Want bewustwording is de sleutel naar verandering. Waardoor het gedrag van het kind vaak ten goede kan veranderen en jijzelf sterker en gelukkiger in het leven kunt staan. We gaan samen op zoek naar de verbinding met jezelf, waardoor de verbinding met je kind hoe dan ook verbetert.
 
Hartegroet, Karina