Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
Zienderogen Beter
Zienderogen Beter Nieuwsbrief -Mei 2010      
Zienderogen Beter

Het is een methode ... Het Fluisterkind®

Mensen die in aanraking komen met 'Het Fluisterkind' stellen zich hier soms iets paranormaals bij voor. Dat was in de beginjaren niet zo. Vermoedelijk heeft het te maken met het op de televisie verschijnen van babyfluisteraar Derek Ogilvie, een man die zich mediamiek afstemt op een baby. Prima, als hij dat kan en de ouders dit willen. Een nadeel is dat je afhankelijk bent. 'Het Fluisterkind' is nadrukkelijk een methode. Het wordt onderwezen in oudercursussen (voor ouders) en op de Training tot Kindertolk (voor HBO-professionals). Het gaat erom het gedrag, spel of de ontwikkeling van een kind te 'vertalen' naar het leven van de ouders van dit kind. Daarbij wordt gebruik gemaakt van taal, van woorden. Woorden die de ouders over het kind uitspreken. Die woorden worden methodisch omgezet naar een gegeven dat in het leven van de ouder om inzicht, ervaring of een volgende stap vraagt. En dan ook nog behoorlijk nauwkeurig! Het is zelfs zo dat nu de eerste stappen gezet worden op weg naar een wetenschappelijk onderzoek. Het Fluisterkind is dus gewoon navolgbaar en concreet. En inmiddels ook al 16 jaar 'in bedrijf'. We, de kindertolken in Nederland en België hebben ervaring(en) te over! Janita Venema, initiator van de methode. Meer info op www.fluisterkind.nlInformatie-avond Methode 'Het Fluisterkind®'

Woensdagavond 26 mei 2010 van 20.00-22.30 uur te 's-Hertogenbosch, Buitenpepersdreef 240. Voor informatie en/of aanmelden bij kindertolk® Annie Heesters: www.AnneNEI.nl of  info@AnneNEI.nl of 073-6417947.Een overhemd met spencer

In de kerstvakantie nam ik een belangrijke beslissing. Het was echt zo'n ‘ik mag voor mijzelf opkomen-besluit’. Ik voelde me echt trots! Daags na mijn genomen beslissing was ik met mijn zoon van 13 jaar in een kledingwinkel op zoek naar een nieuwe broek en trui voor hem. Tot mijn grote verbazing koos hij voor het eerst van zijn leven niet voor een trui, maar voor een combinatie van een vlot, zwart overhemd met daarover heen een spencer. Dit alles op een stoere spijkerbroek. Mijn zoon en ik aanschouwden zijn nieuwe outfit in de spiegel en keken elkaar lachend aan. Mijn zoon zei: “Dit is wat ik nou al heel lang wil kopen. En vandaag doe ik het.”  Ik realiseerde me thuis hoe mijn zoon mij spiegelend teruggegeven had dat ik de vorige dag een wezenlijk goede beslissing had genomen.

De kerstvakantie ging na twee weken weer over in het normale wekelijkse patroon, de kinderen gingen naar school en mijn werk in de praktijk startte weer.
Ik merkte hoe moeilijk het voor me was om mijn in de vakantie genomen beslissing in het echte leven vorm te geven. Ik voelde me heel langzaam van mijn goede besluit afglijden. Mijn zoon ondertussen, wilde zijn overhemd met spencer niet naar school aan, hij praatte er veel over en zei regelmatig: “Ik doe die combinatie alleen naar school aan als ik er de kracht voor heb.”

Zes weken na de kerstvakantie zette ik in één week zulke grote stappen dat ik op een gegeven moment van de ene op de andere dag weer terug was bij mijn in de kerstvakantie genomen beslissing. En: ik bracht ‘m meteen in praktijk! Glimlachend dacht ik terug aan de afgelopen anderhalve maand. Dat ik zes weken nodig had gehad om mijn wens werkelijkheid te laten worden. En dat het niet realiseren van een beslissing nog niet betekent dat je terug bent bij ‘af’. Maar dat alles onderdeel is van het proces. En wat denk je: de volgende morgen, vlak voor schooltijd, pakt mijn zoon zijn overhemd en spencer uit de kast, trekt zijn nieuwe outfit aan en fietst trots naar school!

Ineke Vos, kindertolk® bij Bureau Spel te Vries www.bureauspel.nlOudercursus 'Het Fluisterkind®' in Mei:

Marijenkamp (bij Steenwijk), 29 mei 2010. Eendaagse cursus. Cursusleidster Janita Venema. www.fluisterkind.nl. Deze cursus wordt georganiseerd door een belangstellende moeder. Mogelijkerwijs zijn er nog plaatsen beschikbaar. Informeer bij info@zienderogenbeter.nlTer harte nemen

Misschien is alles wat er aan verschrikking leeft, in diepste wezen niets anders dan iets wat onze liefde nodig heeft. Rainer Maria Rilke.


Zienderogen Beter

Het Fluisterkind - Leren luisteren naar wat je kind over jouw leven te vertellen heeft.
Initiator: Janita Venema. Mail | Fluisterkind.nl


Zienderogen Beter
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier | Afmelden