Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
Zienderogen Beter
Zienderogen Beter Nieuwsbrief - April 2013      
Zienderogen Beter

Ondertitel PresentChild®
Boek PresentChild

Van twee experts hoorde ik dat een ondertitel behoort te vertellen wat de PresentChild methode is/doet. De ondertitels die daaraan voldoen heb ik geselecteerd. Ter verduidelijking de drie dingen die methode doet:

we helpen kinderen wanneer die een probleem hebben (1) door hun ouders te helpen, niet zozeer in hun rol als opvoeder, maar als mens in hun eigen leven (2). Zowel de ouders als de kinderen profiteren daarvan met toegenomen welzijn, gezondheid en voor de ouders brengt het bewustwording over zichzelf (3).

Het punt is dat de meeste zinnen die tot nu toe voorbij kwamen slechts 1 of 2 aspecten benoemden ... Graag uw mening over de 5 voorstellen en/of eigen suggestie voor een ondertitel. Er is opnieuw een boeken- of CD-bon te vergeven. Mailen kan naar: info@zienderogenbeter.nl

De PresentChild methode:

1. Het groeiplan van kinderen voor grote mensen waar iedereen beter van wordt.

2. Help je kind door zijn levensles voor jou aan te nemen.

3. Kinderen helpen door je aan hen te spiegelen.

4. Kinderen als spiegel  - liefdevol, precies en genezend voor ouder én kind.

5. Geeft jou en je kind hulp in het leven.Wetenschappelijk onderzoek


Na een eerste vooronderzoek naar de effectiviteit van de methode Fluisterkind/PresenChild, zal daar in het komende half jaar - in een grotere opzet - een vervolg aan worden gegeven. Dat is belangrijk om de methode in de toekomst toegankelijk te maken voor een breder publiek en ook bijv. in de grote, reguliere hulpinstellingen voor jeugd en gezin. Wanneer u dit verlangen met ons deelt, dan kunt u ons helpen.

Wat kunt u doen? Wanneer een behandeling bij de kindertolk is afgerond kunt u op de website vragen evaluatievragen beantwoorden over de behandeling en de resultaten daarvan.

Vraag uw kindertolk of het secretariaat naar de inlog-informatie. Iedereen kan inzenden, ouders en kindertolken, positieve en minder positieve ervaringen, ze zijn allemaal welkom. Hartelijk dank voor uw bijdrage.Oudercursussen 'Het Fluisterkind®'

Om er achter te komen dat je grootste leermeester gewoon bij je thuis op de bank zit of hangt en wat die jou precies te vertellen heeft, ga je met je partner of vriendin naar de oudercursus. In April en Mei 2013 zijn er de volgende mogelijkheden:

Wassenaar, 4 bijeenkomsten vanaf 2 april, Zoetermeer, 4 bijeenkomsten vanaf 4 april, Oldenzaal, vrijdag 5 april, Oudkarspel, tweedelige oudercursus 17 en 24 april, Zwolle, vrijdag 12 april, Heerlen, zaterdag 13 april, Oudkarspel, tweedelige oudercursus woensdag 22 en 29 mei, Maassluis, tweedelige oudercursus zaterdag 25 mei en 1 juni.

Voor meer informatie over de oudercursus en/of aanmelding gaat u naar de website. Hou je meer van 1 op 1? Dan is een consult bij een kindertolk iets voor jou.Haar zin doordrijven


Sara van bijna 5 wil heel veel dagelijkse dingen niet. Ze wil geen haren kammen, geen kleren aan, geen handen wassen. Ze wil vooral haar eigen zin doordrijven zegt moeder Karlijn. Daardoor ervaart Karlijn de hele dag door strijd. De laatste tijd is daarbij gekomen dat Sara niet in haar eigen bed wil slapen. Wat ze wel heel graag doet is vadertje en moedertje spelen, Karlijn krijgt standaard de rol van vader toebedeeld en samen hebben ze een babytje van nul, waar ze van alles mee doen.

Bij het vertalen zien we dat Karlijn zich meer door haar eigen zin, dat wat zij ten diepste wil, zou mogen laten drijven. Zij hoeft zich niet te gedragen zoals zij denkt dat het van haar verwacht wordt. Zij zou ervoor mogen strijden wanneer dat nodig is. Zij zou mogen spelen met dit nieuwe stuk in haar, er van alles mee doen en er een vader voor mogen zijn. Wanneer we hier samen over praten, herkent Karlijn direct dat het om de relatie met haar eigen ouders gaat. Zij voelt zich nog sterk afhankelijk van de goedkeuring van haar ouders en doet daarom veel dingen zoals zij denkt dat haar ouders het zouden willen.

Eenmaal thuis verandert er veel. Sara laat de strijd varen, gaat mee in de dagelijkse dingen en speelt meer alleen. Karlijn ervaart meer rust in zichzelf en zet ook duidelijke stappen in het leven van haar eigen zin. Ze kiest bewust voor zichzelf en hoewel ze het best spannend vindt om zich door haar eigen zin te laten drijven, is ze blij voor zowel Sara als haarzelf dat ze deze stap heeft gezet. Aangeleverd door kindertolk Angelique de Vries uit Goor (Ov).Training tot Kindertolk® 2013-2014


Ben jij therapeut, coach of hulpverlener en wil je kindertolk worden? Wil jij methodisch leren spiegelen en daarmee in het hart van gezinnen leren werken?

Meld je dan nu aan voor de Training tot Kindertolk die in september start in Baarn en Antwerpen en waarvoor binnenkort de intake gesprekken worden gepland. Voor meer informatie, voorbeelden, het aanmeldingsformulier e.d. verwijzen we u naar de website.Informatie-bijeenkomsten 'Het Fluisterkind®'

Om meer aan de weet te komen over deze prachtige methode die zowel kinderen als ouders helpt, kunt u een informatie-bijeenkomst bezoeken. In April en Mei zijn dat de volgende:

Almelo, woensdag 3 april, Maassluis, maandag 8 april, Oudkarspel (NH), dinsdag 9 april, Markelo, woensdag 10 april, Nijmegen, donderdag 11 april, Enschede, vrijdag 12 april, Harderwijk, vrijdag 12 april om, Beuningen, maandag 15 april, Overpelt (België), dinsdag 23 april, Rijssen, donderdag 25 april, Oudkarspel (NH), donderdag 16 mei, Goor, woensdag 22 mei, Doorwerth, zaterdag 25 mei, als onderdeel van de Ouders Natuurlijk Beurs, Holten, dinsdag 28 mei.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website.Onderwijs en 'Het Fluisterkind®'


Hoe benader je nou de ouders van die leerling die gepest wordt? Wat willen ADHD-ers ons vertellen? Wanneer spiegelt een leerling zijn ouders en waneer jou als leerkracht? Kom leren en ondervinden op de onderwijsdagen! In April, Mei en Juni zijn er de volgende:

Module 1- 4: Alkmaar, vrijdag 12 april, Weert, woensdag 24 april, Heerenveen, woensdag 24 april, Zwolle, vrijdag 24 mei.

Module 5 en 6: Amersfoort, maandag 15 april, Weert, woensdag 5 juni, Alkmaar, vrijdag 24 mei, Heerenveen, woensdag 29 mei, Zwolle, vrijdag 7 juni.

Voor meer informatie over de onderwijsdagen, de modules, voor het aanmelding van u zelf of een heel team en ook voor de onderwijsdagen die op langere termijn gepland staan, kijkt u op de website.Postzegels naamswijziging


Wanneer u ons wilt helpen om bekend te maken dat Het Fluisterkind PresentChild gaat heten, dan kunt u dat doen door onze zelfklevende postzegels te bestellen. Dat gaat voor de reguliere prijs van 54 cent per postzegel.

Wij betalen de porto en u hoeft de deur niet uit! U kunt ze per mail bestellen in aantallen van 50 of een veelvoud daarvan.Het mooiste dat er is - Geill Lewis en Louise Ho


Kleine Beer is op zoek naar het allermooiste van de hele wereld. Ze vindt een prachtige blauwe edelsteen, een zachte roos, een pluizig veertje en een dansende vlinder, maar Mama Beer zegt dat er nog iets veel mooiers bestaat. Wat zou dat toch zijn? Natuurlijk is voor Mama Beer het mooiste op de wereld Kleine Beer zelf!

Een prachtig prentenboek om voor te lezen aan je kind, bijvoorbeeld nadat je de boodschap van je kind voor jouw leven hebt ontvangen. Zo kan je je kind laten voelen hoe dankbaar je bent voor zijn ‘kado aan jou’. Het is ook mooi dit verhaal voor te lezen aan je eigen innerlijk kind; het mooiste dat je kunt vinden ben jij zelf!

Aangeleverd door: Meta Kierkels, pedagoog en kindertolk uit Weert.Ter harte nemen


Je kinderen zijn je kinderen niet. Ze zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf. Zij komen door je, maar zijn niet van je, en hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe. Je mag hun geven van je liefde, maar niet van je gedachten, want zij hebben hun eigen gedachten ...

Citaat van Kahlil Gibran aangeleverd door kindertolk Janet Veen uit Zoetermeer.


Zienderogen Beter

Het Fluisterkind - Leren luisteren naar wat je kind over jouw leven te vertellen heeft.
Initiator: Janita Venema. Mail | Fluisterkind.nl


Zienderogen Beter
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier | Afmelden