Als coördinator onderwijs en kinderopvang stem ik af met de collega’s Margrete Stoute en Karin Tooren (onderwijs) en Paula God en Janet Veen (kinderopvang). Zij verzorgen de (jaar)trainingen, cursussen en workshops. Ik coördineer en leg contacten met kinderopvang en onderwijs.

Na 25 jaar onderwijs en daarin vele taken en functies te hebben gehad, ben ik nu werkzaam als onderwijs-innovator. Onderwijs en kinderopvang zijn volop in beweging. Ik vind het een uitdaging om de beste kansen te creeëren en om met en van elkaar te leren en ontwikkelen. Onze maatschappij verandert voortdurend. Scholen en kinderopvang kunnen vaak praktische tools gebruiken die recht doen aan de ontwikkeling van het hele kind. 

Als Masteren Leren & Innoveren heb ik een prijs behaald voor mijn praktijkgericht onderzoek in leerlingbegeleiding en feedback. Mijn ervaringen en de prachtige inzichten die ik met PresentChild heb gekregen vormen een basis voor mijn zienswijze, onderzoek en leerkrachtbegeleiding. PresentChild sluit mijns inziens naadloos aan op de behoeften van deze tijd. Een eye openener zou ik zeggen voor passend onderwijs.

Ik ben sinds 2009 kindertolk. Het heeft mijn ogen geopend, of dit nu gold voor onderwijs, of in relatie tot mijn eigen kinderen. PresentChild laat vlot zien waar het in de kern om gaat. Ik kan gerust zeggen dat het in mijn gezin een geweldige ontwikkeling in gang heeft gezet! Zoiets draag ik graag uit. Ook in mijn eigen praktijk. Niet voor niets heeft mijn praktijk de naam “Tot Essentie”. Als sensi-therapeut, (kinder)coach en kindertolk start ik de hulp vaak met een sessie PresentChild. Desgewenst kan passende begeleiding of therapie volgen, of het nu voor ouder of kind is.

Meer over Lilian >