Ik ben mama van drie kinderen. Zorg dragen voor mijn kinderen bleek helemaal niet altijd zo spontaan en natuurlijk te verlopen als ik gedacht had. Ik worstelde met vele vragen, vele uitdagingen, waar ik steeds gebeten en gedreven een antwoord en een oplossing voor zocht. Soms met succes, soms niet. Ik verslond alles wat ik kon vinden over opvoeding, en ging ook zelf in therapie om mijn eigen grote pijntjes en kleine trauma's te helen. 

Groot was mijn vreugde toen ik een kindertolk om raad vroeg over mijn zoon. De inzichten die ze me gaf, het proces dat dit bij mezelf op gang bracht, de rust die het terugbracht in ons gezin, was ongelooflijk krachtig. Een logisch en natuurlijk gevolg was dat ik de opleiding tot kindertolk volgde. En daar kwam alles samen wat ik graag doe: therapeutisch proces aangaan, spiegelen, schrijven, bezig zijn met taal, kinderen helpen via de ouders, en nog veel meer! 

Ouders ondersteunen in het opvoeden van hun kinderen doe ik het allerliefste door de ouders in de spiegel te laten kijken. Want 'children see, children do'. Als ouders hun eigen pijnstukken aanpakken en helen, hoeven kinderen hen dit niet meer te weerspiegelen in moeilijk gedrag. De PresentChild methode is daarin liefdevol confronterend en bijzonder effectief. 

Als trainer ben ik ongelooflijk blij dat ik deze methode mee de wereld kan inzetten. Hoe meer mensen deze methode kennen, gebruiken, toepassen en delen, hoe beter! In de eerste plaats voor onze kinderen :-)  

Mail me op joba@presentchild.com voor een afspraak voor een kindertolktraject of voor vragen over de Training tot Kindertolk.

Joba's expertise/achtergrond is:

  • Coach & Trainer in de PresentChild Methode voor België

  • Trauma- en rouwtherapeut

  • Leiderschapstrajecten voor teams en teamverantwoordelijken in organisaties

  • Oprichter en bezieler van Schrijfmoed: online schrijftrajecten als persoonlijke ontwikkeling