In mijn puberjaren komt mijn leven tot stilstand, ik ben vaak ziek. Door migraines ben ik soms weken aan mijn bed gekluisterd. Op een morgen word ik wakker in een dikke mist. Inspanningen om te zien leiden tot meer migraines. Mijn lichaam wordt binnenste buiten gekeerd, op zoek naar oorzaak & oplossing maar de medische wereld weet zich geen raad.

Een dokter fluistert me toe op zoek te gaan naar de strijd in mijn binnenwereld. Deze zoektocht houdt me jaren bezig. Ik doe hard mijn best om de lange stilstand in mijn leven in te halen. In lichaamsgerichte psychotherapie & traumatherapie leer ik me opnieuw verbinden met wat er in mijn lichaam opgeslagen zit. Veel verandert wanneer ik leer spiegelen. Ik leer mijn aandacht helemaal te richten op mezelf.

In een training hoor ik een kindertolk praten over haar ervaringen met haar cliënten. Ik voel onmiddellijk dat deze vrouw mij destijds had kunnen helpen. Het is een evidentie dat ik de opleiding tot Kindertolk wil volgen. Er volgt opnieuw een intense tijd. Deze methode weet op een zachte manier de diepste dingen te raken die nodig zijn voor beweging & groei.

En dat is dé belangrijkste reden waarom ik PresentChild de wereld in wil dragen. Een omweg van 20 jaar kan je iemand besparen. Deze methode had de ogen van mijn ouders kunnen openen en met hun ogen ook de mijne. Ik geloof dat ouderschap betekent: ouder leren zijn van jezelf. Door jezelf te verbinden met wat in jou leeft, geef je jouw kind meer ruimte om uit te groeien in wie het is. 

Het is voor mij een voorrecht om dit aan mensen over te brengen. Ik voel me dan ook zeer vereerd om als trainer PresentChild uit te dragen, opdat zoveel mogelijk kinderen in deze wereld kunnen opgroeien zoals ze ten diepste zijn.

Leni's expertise en achtergrond:

  • Kindertolk
  • Heart en sexuality
  • Lichaamsgerichte psychotherapie
  • Trauma healing volgens Peter Levine
  • Spiegelbegeleidster