Goed nieuws! Het trainingbureau Zienderogen Beter doet mee aan de kmo-portefeuille.

Dit betekent dat iedereen die werkzaam is bij een Vlaamse kmo subsidie kan aanvragen voor deelname aan onze trainingen. Je hebt recht op 20 of 30% korting, afhankelijk van de grootte van de onderneming. Bedrijven met minder dan 50 werknemers hebben recht op 30% steun. De subsidie van 20% geldt voor alle ondernemingen met 50 - 250 werknemers. Het steunplafond is € 7.500,-.

De meeste mensen kunnen 30% van het trainingsgeld (projectbedrag) terugkrijgen. De subsidie geldt voor de totale kosten van: De Training tot Kindertolk en de training: Coachende vaardigheden voor Kindertolken.

Voorbeeld 30% subsidie:
Deelname aan De Training tot Kindertolk kost € 2295. Via de kmo-portefeuille krijg je een korting van € 688. Je betaalt nu zelf € 1607. 

Hoe vraag je subsidie aan?
Uiteraard kom je alleen voor steun in aanmerking als kmo of bij het beoefenen van een vrij beroep. Ben je nog niet geregisteerd? Doe dit dan via: www.kmoportefeuille.be.

Voordat je een kmo-aanvraag indient, moet je je eerst aanmelden voor deelname aan de Training tot Kindertolk of Coachende vaardigheden voor Kindertolken. Tot 14 dagen na de start van de training kun je je aanvraag indienen.

De kmo-portefeuille in 6 stappen:

  • Inschrijven voor deelname aan de training (zie de links hierboven);
  • Aanvragen subsidie (tot uiterlijk 14 dagen na eerste trainingsdag), het registratienummer van Zienderogen Beter is: DV.O216281;
  • Zienderogen Beter beoordeelt je aanvraag en maakt de factuur op;
  • Binnen 30 dagen na de aanvraag het eigen aandeel betalen bij KMO;
  • De overheid stort haar aandeel in je elektronische portefeuille;
  • Je kunt de training volgen. 

Via je persoonlijke omgeving op de kmo-website kun je de status van de aanvraag volgen.