"Deze opleiding geeft mij een kennis die op maat gesneden is om als coach en straks als kindertolk te gaan werken. Het geeft inzicht en meer helderheid over wat ‘leven’ betekent en hoe we daar met de juiste begeleiding “rijker” uit kunnen komen, voor onszelf en de toekomst van iedereen.  Deze opleiding zorgt voor een stevige basis en je voelt je daarna al gediplomeerd coach. Als mensen dit allemaal zouden hebben gedaan dan zou de wereld er totaal anders uitzien!" - Aagje V.

Je voelt van binnen de behoefte of het verlangen om vanuit de kern met gezinnen te gaan werken. Je wilt graag kindertolk worden maar het ontbreekt je op dit moment nog aan voldoende coachende - en/of procesbegeleidende vaardigheden.

Dan is deze jaartraining geschikt voor jou!

 

 

Wat leer je in de training 'Coachende vaardigheden voor kindertolken':

- Ouders coachen m.b.t. hun eigen leven en in relatie tot hun kinderen.  

- Je leert jezelf kennen. Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten en valkuilen in dit werk?

- Specifieke methodieken en interventies die passen bij de relatie ouder - kind en die je als kindertolk vaak zal gebruiken.

- Hoe je bij jezelf blijft tijdens het coachen, zodat je niet alles mee naar huis neemt.
 

'Coachende vaardigheden voor kindertolken' is een intensieve training onder leiding van ervaren trainers-kindertolken. Deze training sluit naadloos aan op de Training tot Kindertolk®.

Op de trainingsdagen wordt de theorie besproken en vooral geoefend met elkaar, onder supervisie van de ervaren trainers. Daarnaast krijg je opdrachten zodat je thuis verder aan de slag gaat. Zienderogen Beter kiest voor een gedegen ondergrond en opleiding van de kindertolken. Wij geloven in de kracht van verbinding en samen oefenen in de praktijk. De training is nadrukkelijk géén schriftelijke cursus of een 'bijwoon'-training maar een intensieve én praktische vooropleiding specifiek voor mensen die graag kindertolk willen worden.

We starten in het najaar met een weekendgroep op vrijdagen en zaterdagen in Baarn (NL) en in Wijngem (B).

Trefwoorden uit het programma: spiegelen als basis, empathisch vermogen, nauwkeurig luisteren, jezelf inbrengen in het consult, transformatieprocessen, leren zijn met dat wat er is, omgaan met weerstand, zelfstandig leren werken, hulpvraag vaststellen en de essentie helder hebben. Voor het volledige programma klik hier.

Zin in? Meld je aan of vraag een oriënterend gesprek aan.