Je voelt van binnen de behoefte, roeping of zin om vanuit de kern met gezinnen te gaan werken. Je wilt graag kindertolk worden maar het ontbreekt je op dit moment aan voldoende basis in coachende - en/of procesbegeleidende vaardigheden.

Dan is deze jaartraining geschikt voor jou!

 

 

Wat leer je in de training Coachingsvaardigheden voor aanstaande kindertolken:

- Ouders coachen m.b.t. hun eigen leven en in relatie tot hun kinderen.  

- Je leert jezelf kennen. Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten en valkuilen in dit werk?

- Specifieke methodieken en interventies die passen bij de relatie ouder - kind en die je als kindertolk vaak zal gebruiken.

- Hoe je bij jezelf blijft tijdens het coachen, zodat je niet alles mee naar huis neemt.
 

'Coachingsvaardigheden voor a.s. kindertolken' is een intensieve training onder leiding van ervaren trainers-kindertolken. Deze training sluit naadloos aan op de Training tot Kindertolk®.

Op de trainingsdagen wordt de theorie besproken en vooral geoefend met elkaar, onder supervisie van de ervaren trainers. Daarnaast krijg je opdrachten zodat je thuis verder aan de slag gaat. Zienderogen Beter kiest voor een gedegen ondergrond en opleiding van de kindertolken. Dit is géén schriftelijke cursus of een 'bijwoon'-training maar een intensieve én praktische vooropleiding specifiek voor de Training tot Kindertolk®.

We starten oktober 2018 met een weekendgroep op vrijdagen en zaterdagen in Baarn (NL). 

Trefwoorden uit het programma: spiegelen als basis, empathisch vermogen, nauwkeurig luisteren, jezelf inbrengen in het consult, transformatieprocessen, leren zijn met dat wat er is, omgaan met weerstand, zelfstandig leren werken, hulpvraag vaststellen en de essentie helder hebben. Voor het volledige programma klik hier.

Zin in? Meld je aan!