"Deze opleiding gaf mij kennis die op maat gesneden is om als coach en daarna als kindertolk te werken. Het geeft inzicht en helderheid over wat ‘leven’ betekent en hoe we daar met de juiste begeleiding 'rijker' uit kunnen komen, voor onszelf en de toekomst van allen. Deze opleiding zorgt voor een stevige basis, je voelt je daarna meteen gediplomeerd coach. Als we dit allemaal eigen zouden maken, dan zou de wereld er totaal anders uitzien!" - Aagje V.

 

Voel jij het verlangen om vanuit de kern met gezinnen te gaan werken? Je wilt graag kindertolk worden maar jouw coachende vaardigheden m.b.t. volwassenen kunnen nog wel meer stevigheid en invulling gebruiken? Dan is deze jaartraining voor jou!

Wat leer je bij 'Coachende vaardigheden voor kindertolken':

  • Ouders coachen bij de transformatieprocessen in hun eigen leven en in relatie tot hun kinderen. 
  • Je leert jezelf kennen. Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten en valkuilen in dit werk?
  • Specifieke methodieken en interventies die passen bij de ouder-kind relatie en die je als kindertolk vaak zal gebruiken.
  • Hoe je bij jezelf blijft tijdens het coachen, zodat je niet alles mee naar huis neemt.

'Coachende vaardigheden voor kindertolken' is een intensieve training onder leiding van twee ervaren trainers-kindertolken tegelijkertijd. Deze training sluit naadloos aan op de Training tot Kindertolk®.

Op de trainingsdagen wordt de theorie besproken en vooral geoefend met elkaar, onder supervisie van de trainers. Daarnaast krijg je opdrachten zodat je thuis verder aan de slag gaat.

Zienderogen Beter kiest voor een gedegen ondergrond en opleiding van de kindertolken. Wij geloven in de kracht van verbinding en samen oefenen in de praktijk. De training is nadrukkelijk géén schriftelijke cursus of een 'bijwoon'-training maar een intensieve én praktische vooropleiding specifiek voor mensen die graag kindertolk willen worden.

We starten in het najaar met twee weekendgroepen op vrijdag/zaterdag. Een groep in Baarn (NL) en één in Wijnegem (B).

Trefwoorden uit het programma: bewustwording met spiegelen als basis, empathisch vermogen, nauwkeurig luisteren, jezelf inbrengen in het consult, transformatieprocessen begeleiden, leren zijn met dat wat er is, omgaan met weerstand, zelfstandig leren werken, de hulpvraag vaststellen, de essentie helder hebben. Voor het volledige programma klik hier.

Zin in? Meld je aan of vraag een oriënterend gesprek aan.