Ouders komen bij je met de vraag hun kind te helpen of te genezen en jij weet dat er meer nodig is dan alleen de hulp aan het kind om een blijvende verandering tot stand te brengen, maar hoe giet je dat nou precies in het vat?

PresentChild is een liefdevolle en effectieve manier om kinderen te helpen via hun ouders. Als er iets aan de hand is met de appels aan een boom, dan gaan we toch de boom helpen!? Wat er precies nodig is om de boom in goede doen te krijgen, dat komt met PresentChild helder naar voren.  Het raakt ouders aan, geeft inzicht en motiveert hen van binnen uit.

PresentChild is belangrijk voor hulpverleners die met kinderen, volwassenen, gezinnen of rondom relaties werken. Het zet problemen van kinderen om in kansen voor ouders en geluk in gezinnen. 

Als kindertolk leer je het gedrag of de klachten van kinderen te vertalen ... rakend, concreet en liefdevol. Wat vraagt er op dit moment in het leven van de ouders om inzicht, liefdevolle aandacht of een volgende stap? Doorgaans is dat iets dat zij zelf niet kunnen zien (blinde vlek).

Een goede vertaling:

  • geeft ouders inzicht, ze krijgen een nieuwe kijk op hun leven;
  • raakt diep door de persoonlijke boodschap van een kind aan zijn/haar ouder;
  • het motiveert ouders door de onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind;
  • is helend omdat het de volledige waarheid van dit moment laat zien;
  • brengt continuïteit in de veranderingsprocessen (ouders kunnen het nooit meer niet zien ...)
  • nodigt uit tot handelen.

Dit komt zowel het kind als de ouders ten goede.

PresentChild maakt gebruik van taal. Het verhaal dat een ouder over zijn of haar kind vertelt wordt opgeschreven, vertaald en teruggekoppeld als een levensles van dit kind voor zijn of haar ouder(s). Die worden door de aanwijzingen van hun kinderen in toenemende mate liefdevolle, krachtige mensen en evenwichtige opvoeders. Precies wat kinderen nodig hebben!

Via de gevoelsoefening is er in het kindertolken ook aandacht voor wat er in het lichaam van de ouder ervaren wordt. De ouder contact met de in het lichaam opgeslagen emoties en herinneringen en heelt de ervaringen van ooit.

Daarnaast kan ook proceswerk deel zijn van een kindertolktraject.

Ja, ik wil graag gebeld worden voor een oriënterend gesprek.