Met PresentChild is het mogelijk een 'zorgenkind' of de kinderen die zich niet goed ontwikkelen of onaagenaam gedragen op een andere manier en toch heel effectief te helpen.

Langs de weg van de opvoeders: naast de ouders zijn dat ook de pedagogisch mederwerkers. Jij dus. PresentChild maakt duidelijk dat kinderen zich net zo gedreven inzetten om hun verzorgers waardevolle lessen te leren als andersom het geval is.

Kinderen met ‘lastig’ gedrag of ontwikkelingsproblemen - degenen waar we ons zorgen over kunnen maken - geven heldere aanwijzingen om ons eigen functioneren of dat van de kinderopvang in het geheel te onderzoeken en deze kinder(en) daarmee te helpen.

De PresentChild methode maakt gebruik van taal. Het verhaal over een kind of een groep kinderen (bijv. huilbaby's of drukke kinderen) is het uitgangspunt om te ontdekken wat de specifieke boodschap voor jou zou kunnen zijn.

Via die boodschap leer je vanuit een ander perspectief te kijken en ontdek je van binnen uit wat er voor dit kind / deze kinderen nodig is om beter te functioneren in de groep en zich op een goede manier te ontwikkelen. Het geeft zowel jou als het kind vrije leerruimte, hetgeen een voorwaarde is om te kúnnen ontwikkelen.

Tijdens de tweedaagse training hoor je meer over de methode en ga je die ervaren. Hoe kun je ouders van een kind benaderen om mee te werken hun kind op deze manier te helpen?