PresentChild® maakt duidelijk dat leerlingen zich net zo intens en actief inzetten om hun ouders en leerkrachten waardevolle dingen te leren als dat het onderwijs dat voor hen doet.

We zijn in het onderwijs over het algemeen bezig met kennisoverdracht. We zijn bezig met wat er aan eisen behaald moet worden in een leerjaar. Letten we ook op hoe leerlingen reageren op ons onderwijs? Wat zegt hun gedrag over ons eigen doen en laten?

Vooral leerlingen waar we ons zorgen over maken, leerlingen met moeilijk verstaanbaar gedrag, geven ons waardevolle aanwijzingen voor ons. De PresentChild® methode laat licht schijnen op boodschappen van deze leerlingen. Deze methode maakt die verborgen boodschappen helder en goed te begrijpen en geeft daarmee handreikingen voor de praktijk, voor ons als leerkracht, voor ons als ouder.

 • Wil je op school of in de klas de leer- en leefomgeving verbeteren door het “leer-plan” van kinderen voor ons toe te passen?
 • Wil je leren om anders te kijken naar gedrag van kinderen, waardoor het lerarenteam naar een hoger plan getrokken wordt en waardoor zij nog beter in staat zijn het beste uit de leerlingen te halen?
 • Wil je de focus op dat wat wél kan en lukt?
 • Wil je het 'samen school zijn' met de kinderen, ouders, leerkrachten en schoolleiding meer inhoud geven?

Tijdens deze training krijg je een andere kijk op leerlingen en praktische handvatten voor toepassingen binnen het onderwijs. Je gaat oefenen met de methodiek. Je krijgt inzicht in het begrip spiegelen en je eigen leer- en ontwikkelpunten en je maakt kennis met de achterliggende boodschappen van leerproblemen.
Door middel van “vertalen” van wat een leerling gevoelsmatig met je doet, het leren toepassen van “hele taal”, verbindend communiceren en creatieve werkvormen kom je als mens weer in je kracht te staan, wat zichtbaar zal worden in je klas en school.

PresentChild® maakt duidelijk dat leerlingen zich net zo intens en actief inzetten om hun ouders en leerkrachten waardevolle dingen te leren als dat het onderwijs dat voor hen doet.
We zijn in het onderwijs over het algemeen bezig met kennisoverdracht. We zijn bezig met wat er aan eisen behaald moet worden in een leerjaar. Letten we ook op hoe leerlingen reageren op ons onderwijs? Wat zegt hun gedrag over ons eigen doen en laten?

Spreekt deze persoonlijke en professionele groeikans je aan? Ben je leerkracht bo, docent vo, directielid of intern begeleider?  
Schrijf je dan nu in voor de jaartraining voor het onderwijs van PresentChild.

 • Zes dagen van 10.00 – 17.00 uur
 • Totaalprijs: € 1.180,-   (incl. uitgebreid werkboek, koffie/thee, persoonlijke feedback op vertaalopdrachten)
 • Twee deskundige docenten op elke trainingsdag.
 • Minimum aantal deelnemers: 6
 • Locatie: Regio Den Bosch (NL) en regio Antwerpen (BE)
 • Kwaliteitscode van het CRKBO voor kort beroepsonderwijs.
 • Procedure voor validering bij het Lerarenregister is op dit moment lopende.
 
ALGEMENE TERUGKOMDAG
PresentChild® in het onderwijs op zaterdag 16 juni 2018.
Prijs: € 95,- p.p.
Aanmelding via het secretariaat.


Reacties van deelnemers

Ik heb genoten. Erg leuk en veilig. Ik ben veel over mezelf te weten gekomen en ik ga dit instrument zeker gebruiken, zowel privé als op het werk.
Ik zou collega’s vertellen dat deze cursus je persoonlijk een eind helpt. Vooral de gedachte : ‘Als iets je raakt is het voor jou” vond ik geweldig. Zo kijk je heel anders aan tegen een conflict , ergernis of een thema, waar je voor de zoveelste keer tegen op loopt. Gaby Bosman  
    
De jaartraining Present Child in het onderwijs is een training die je anders laat kijken naar de kinderen. Je ontdekt wat een kind je wil leren met zijn gedrag. Wij als leerkrachten kunnen van de kinderen leren. Wij leren veel aan de kinderen, maar zij leren ons ook heel veel.
De training laat je dit zien en leert je hoe hiermee om te gaan en hoe toe te passen in het onderwijssysteem zodat we ons allemaal  beter kunnen ontwikkelen en daardoor beter kunnen leren. Annemarie van Son

Ieder kind dat je raakt heeft een waardevolle boodschap aan jou als leerkracht te vertellen. Wil je weten wat een kind jou allemaal te ‘vertellen’ heeft met het gedrag dat hij/zij aan jou laat zien? En wil je een stap maken in je persoonlijke ontwikkeling? Dan is de training iets voor jou. Tijdens de training ga je op zoek naar de boodschap voor jou achter het gedrag dat je ziet. Met deze boodschap krijg je zicht op delen van jezelf die aandacht mogen krijgen en waardoor je je op persoonlijk vlak ontwikkelt. Deze ontwikkeling heeft invloed op het gedrag van het kind. Een mooie ontdekkingstocht om mee te maken, elke keer opnieuw. Diona Mol

Ik heb de training vooral gezien als verdieping in mijzelf. Ik ben dus weer dichter bij mijzelf gekomen, sta meer in mijn kracht. Als Ib-er (of schoolleider):
Om in eerste instantie te kijken naar de kinderen in de school die mij het meest triggeren is van grote waarde en zegt natuurlijk het meest over mijzelf. Maar ook leerkrachten die mij op de een of andere manier triggeren, waar ik het meest mee bezig bent, spiegelen wie ik ben en/of hoe ik doe. Daarnaast zie ik het in mijn functie als Ib-er (zou ook voor een schoolleider gelden) een waardevolle aanvulling in de coaching van leerkrachten.
Dat zou er eventueel nog bij kunnen; een verrijking van je coachings-technieken.
Baukje Mulder

Wil je als leerkracht/team anders naar het gedrag van kinderen leren kijken, waardoor je het gedrag van een kind leert begrijpen en het hierdoor weer werkbaar wordt in een groep? Waar je voorheen tegen gedragingen aanliep, krijg je nu de mogelijkheid om vanuit de Presentchild-methode anders naar gedrag te leren kijken en nieuwe mogelijkheden te zien.  Melanie de Vreede

 

Aanmelden