De aanmelding voor de Training tot Kindertolk® wordt definitief wanneer beide partijen na het intake-gesprek de studie-overeenkomst ondertekenen.

Aan het einde van de training zul je bij gebleken deskundigheid zowel je certificaat als ook licentie 1 ondertekenen. Licentie 1 omvat het werken in individuele situaties.

De licentie legt vast dat het gebruik van de merknamen PresentChild en Kindertolk en de bijbehorende methode-foto's en -logo’s beperkt wordt tot de gecertificeerde kindertolken. Niet iedereen kan zich dus Kindertolk noemen of zeggen dat ie met de methode werkt. Het is een vorm van kwaliteitsbewaking en schept duidelijkheid naar de buitenwereld.

De vergoeding voor deze licentie bedraagt € 150,00 per jaar. Je kunt dan gebruik maken van verschillende faciliteiten, o.a. een plaats op de centrale website, een deurbord, folders tegen inkoopsprijs. Verder wordt dit geld gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe producten voor de kindertolken, PR, administratie, het wetenschappelijke onderzoek etc. Tevens kun je gebruik maken van het log-in deel van de website alleen voor kindertolken.

Deelname aan een intervisiegroep (3 keer per jaar) en het volgen van een terugkomdag (één maal per jaar) is in de licentie opgenomen. Deze nascholingsdag wordt apart in rekening gebracht (€ 65,00)

Wanneer je de wens daartoe hebt en er geschikt voor wordt geacht, kun je met licentie 2 groepswerk gaan doen met de PresentChild methode. Dit zijn oudercursussen en trainingsdagen voor het onderwijs en de kinderopvang. De aanvullende vergoeding hiervoor bedraagt € 100,00 per jaar.

Het opleiden van professionals en de (inter)nationale publiciteit blijft voorbehouden aan het trainingsbureau Zienderogen Beter.