De belangrijkste aanbevelingen komen natuurlijk van lezers die u voorgingen.

Zij zijn verwonderd en hebben waardevolle veranderingen zich zien voltrekken in hun eigen leven en dat van hun kinderen.

Marie

Janita, ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor het prachtige boek wat je hebt geschreven. Wat een herkenning en wat een eyeopener voor mijzelf. Ik heb hem nog niet uit, alle oefeningen nog niet gedaan. Ik mag nog door een aantal groeiprocessen heen, maar ik loop nu al rond te verkondigen dat iedere ouder dit boek zou moeten lezen! Wauw. Dat wilde ik je heel graag even laten weten.

Review bij bol.com

Herkenbaar, waar, boeiend, vlot geschreven, zeer toegankelijk. Ik wou dat ik zoiets jaren eerder gelezen had, maar ik heb gelukkig op tijd ingezien dat mijn dochters' problemen ook die van mij zijn. Dit boek bevestigt mij in mijn opvattingen en beter nog: het verklaart een hoop. Verplichte kost voor ouders, wat mij betreft.

Review bij bol.com

De titel, Het Fluisterkind, vind ik te zweverig voor de inhoud van het boek. Het geeft namelijk een heel concrete, duidelijke manier van kijken naar en werken aan je relatie met je kind. Als therapeut is het eveneens een fijn boek om eens gelezen te hebben. Het verheldert je kijk op een gezin.

Sylvia

Deze boek is niet alleen voor ouders maar ook voor leerkrachten, therapeuten enz. Iedereen die iets met kinderen doet heeft hier belang bij. De hele wereld "moet" dit lezen en zeker degene die iets met kinderen te maken hebt zou het verplicht moeten zijn! Voor je kinderen geboren worden eerst dit lezen!! Wouw zou dat het leven van ouders makkelijker maken, laat staan voor de kinderen. Super boek. Ga er voor om de wereld te veroveren. Je verdient het.

Natasch Bruti van 'Thee met Koekjes'

Voorbij de weerstand. "Vaak hoorde ik "Je moet dat boek echt lezen Natascha." Maar steeds als ik het doorbladerde in de boekenwinkel deed het me niks. Toch kocht ik het een paar weken geleden. Vanaf de eerste bladzijde was ik betoverd. 'Thee met Koekje's bouwt graag een brug tussen hoofd, hart en handen en dat is exact wat ik in dit boek ontmoet. De schrijfstijl van Janita Venema is vrij, puur en 'met beide benen op de grond', het boek is rijk aan beelden en is evenwichtig opgebouwd. Dit boek helpt je te onderzoeken wat de boodschap is van jouw kind. Wat vertellen zijn gedrag, zijn gezondheid en zijn talenten over jou? Wat mag en kun jij ermee doen? Het boek draagt als ondertitel 'werkboek'. Inderdaad kun je met dit boek zelf aan het werk met de methodiek. En als je er niet uitkomt dan kun je een beroep doen op iemand die de opleiding heeft gevolgd bij Janita. Maar het boek 'gewoon' lezen kan al een krachtige impuls voor jouw ouderschap betekenen.

Sandra

Ik heb zojuist jouw boek gelezen, en ben er diep van onder de indruk. Ik werd echt tot in het diepst van mezelf geraakt, zag veel herkenningspunten (ook in jouw persoonlijk verhaal) en genoot echt van elke letter die ik las. Je hebt het waarschijnlijk al talloze keren gehoord, maar ik zeg het zelf nog eens: het is echt een prachtig boek, het bevat alles wat het leven inhoudt, het is een erkenning voor zowel de ziel als het lichaam en dat op een goed opneembare manier.  Het betekent echt zoveel voor mij, en waarschijnlijk voor zoveel anderen. Het is kracht en zachtheid, mannelijk en vrouwelijk, aardend en reikend naar de hemel. Vol positiviteit, zoals het leven zelf is, realistisch en vol van verbeelding. Bedankt!!!

Liesbeth

Allereerst gefeliciteerd met het verschijnen van je boek. Je gave voor het woord en de liefde voor je werk springt je tegemoet bij het lezen

Harry van der Zee

Ik heb je boek met veel plezier gelezen, zowel in de methode die je daar uitlegt als ook in de authentieke en open manier waarop je je eigen proces deelt met de lezer. ik denk dat de methode in zijn eenvoud een schoonheid heeft en waar en doeltreffend is.

Monnica de Jong

Ben "Het fluisterkind" aan het lezen, prachtig!!!! Praktisch & gedegen!

Karin Gjaltema

Ik heb de afgelopen weken met wisselende emoties je boek gelezen. Bewondering, verdriet, honger naar meer, herkenning, maar vooral respect. Het boek is de moeite waard regelmatig nog eens na te lezen. Voor jouw persoonlijke verhaal heb ik gevoelens van respect en nederigheid. Je bent voor mij een groot voorbeeld en inspiratie in hoe je kunt groeien door je kind(eren) maar vooral ook door een grenzeloze liefde voor jezelf, je kind(eren) en de heelheid van het leven. Dankjewel voor het delen van jouw groeiproces, voor het ontwikkelen van de methodiek van het fluisterkind.

Johan Lanser

De methode Fluisterkind vind ik een heel heldere methode, down to earth en toch heel spiritueel. Mooi werk.

Anoniem

Jouw boek was echt een feest voor me. Jouw stijl en boodschap hebben me geraakt tot in mijn kern. We delen veel en dat maakte dat dit boek volkomen resoneerde met mij.

Patricia

Ik ben zeer geboeid door jouw persoonlijke verhaal in combinatie met het kunnen doen van de praktische oefeningen.

Maria

Ik heb gisteren je boek ontvangen en de stukken die over jouw eigen proces gaan in één ruk achter elkaar gelezen…kon niet stoppen…, zo herkenbaar en zo eerlijk en mooi geschreven. Ga je boek nog helemaal van voren af aan opnieuw lezen om beter inzicht te krijgen in je methode, maar mijn eerste indruk wil ik je niet onthouden. Ben nog steeds bezig in je boek en de tweede indruk doet niet voor de eerste onder…

Jolien

Je boek is geweldig. Ik heb het met veel plezier gelezen en ga zeker verder met dit onderwerp. Een onderwerp waarvan ik voel dat het al veel langer ergens latent in mijn systeem zit.

Tanja van Dorsser

Wat is ie mooi geworden, je boek. Ik ruk me met moeite los om andere noodzakelijke dingen te doen. Ik vind het zo liefdevol geschreven en al lezende word je op reis meegenomen, echt genieten. Ik hoop dat boek en het gedachtengoed een welverdiende, stevige plek in mensenland krijgt.

Janneke

Veel succes en dank dat je zo helder hebt verwoord wat we als ouders goed kunnen gebruiken.

Corry

Wat een prachtig boek. Recht uit het hart geschreven, mijn complimenten.

Anoniem

Ik wil eerst bedanken Janita voor het brilliant boek! Ik ben zo blij dat ik het tegen gekomen heb! Ik heb een gevoel dat ik andere boeken hoeft niet verder uit te zoeken. Het is een sleutel voor all mijn vragen. Ik wil even vragen of het boek ook naar het engels vertaald is? Ik wil graag het een kado geven aan mijn vriendin die in Rusland woont.  Sorry voor de fouten in de taal, Nederlands is niet mijn moeder taal.

Cora

Wat leuk dat je me de nieuwsbrief stuurde! Inmiddels heb ik al diverse mensen enthousiast gemaakt over je boek en de methode. Bijzonder toch dat het kleine meisje dat zo pijnlijk veel moest missen, uitgroeide tot een sterke vrouw die ons het geschenk van Het Fluisterkind bracht! Ik ben je oprecht dankbaar voor je moed, je gedrevenheid en openhartigheid en ook voor de inzet van je grote talenten. In deze tijd die schreeuwt om heling en bewustwording mag Het Fluisterkind haar eigen-aardige en authentieke bijdrage leveren.