De gevoelens en onzekerheden die ik in het moederschap heb ervaren, op de momenten dat ik niet wist hoe ik met de emoties en bepaald gedrag van mijn kinderen om moest gaan, vond ik moeilijk te verdragen. Ik zocht hulp voor mijn dochter van toen twee jaar. Ze kampte dagelijks met boze buien die voor mij een eeuwigheid leken te duren. Mijn opvoedtrukendoos was leeg, ook al werkte ik zelf in de hulpverlening. Alles wat ik probeerde werkte eerder averechts dan dat het hielp. Ik wilde weten wat er met mijn dochter aan de hand was, zodat ik ‘haar probleem’ kon oplossen en kwam bij een holistische coach terecht. Als de dag van gisteren herinner ik me dat ik me besefte dat haar probleem een onzichtbaar probleem van mij was en ik dus ook de oplossing in handen had. Ontzettend confronterend vond ik het en tegelijkertijd veranderde mijn gevoel van onmacht in een gevoel van weer regie hebben. Ik mocht mijn thema’s rondom boosheid aankijken,  contact maken met mijn eigen boosheid, die omarmen en integreren in mijn leven.

Ik was me er al van bewust dat je de thema’s die je als ouder zelf niet oplost, doorgeeft aan je kinderen en zij ons hierin spiegelen met hun gedrag. Het doorbreken van familiepatronen door het zien en omarmen van de spiegels om je heen binnen relaties, voelde vanaf dat moment als mijn levensmissie.

De Training tot Kindertolk waarin ik de PresentChild methode leerde, was de ultieme sleutel voor mij. Na het afronden ervan wist ik: dit wil ik verder uitdragen! Ook binnen de reguliere hulpverlening waar ik al jaren werk. Ik wil het reguliere met de holistische zienswijze verbinden en het beste uit deze twee werelden laten samen gaan.

Dat ik samen met Anke Zegers nu eigenaar ben van deze fantastische opleiding en de PresentChild methode voelt als een droom die uitkomt. Ik kan mijn zielsmissie nu leven!

Anke en ik willen iedereen de magie van het spiegelen laten ontdekken: jezelf (h)erkennen, verder ont-plooien en ont-wikkelen. Dat is voor ons betekenisvol zijn in werk en leven! Beiden voelen we een hele sterke JA over deze stap. Het verder verspreiden van de legacy van Janita Venema, met name ook in de reguliere zorg.

Mijn expertise en achtergrond:
Kindertolk; Gezinsbehandelaar binnen de kinder- en jeugd-GGZ; Psychomotorische gezinstherapie; Verpleegkundige in de volwassenen psychiatrie/GGZ; Een Taal Erbij; Prikkelstorm coach; Geweldloos verzet/Nieuwe autoriteit; Trainer Hormoonfactor; Access Bars.