Onze beide dochters hebben me sinds hun geboorte verschillende spiegels voorgehouden. In het eerste deel van hun leven was ik als ouder nog onbewust en vond ik het ouderschap erg pittig. Mijn werk als fysiotherapeut slokte al mijn aandacht op en ik voedde mijn dochters op vanuit mijn hoofd. Het gezinsleven kreeg, voor mijn gevoel, veel te weinig ruimte en ik wilde er meer voor ze zijn. Ik baalde hier ontzettend van. Zo had ik het moederschap niet in gedachten! Ik werd voor mijn gevoel geleefd. Langzaam ging mijn lampje ging uit. In diezelfde periode kreeg mijn dochter last van astma. Dit was een heftige spiegel. Onze dochter die de adem benomen werd. 

Gelukkig kwam toen de Training tot Kindertolk op mijn pad. Ik voelde meteen een JA! Vanaf toen heb ik stap voor stap alle spiegelstukjes bekeken en voor mijn gevoel ben ik door mijn dochters als een puzzel weer in elkaar gelegd. Ging dit zonder slag of stoot? Nee! In het begin totaal niet. De spiegels begreep ik in het begin wel, de stap naar het voelen en integreren duurde langer. 

Door het blijven lezen van de spiegels, het integreren van de PresentChild methode in mijn leven, komt er nog steeds een fijnere flow binnen mezelf én ons gezin. En het belangrijkste mijn dochter is ademvrij! 

Terugkijkend heb ik samen met mijn gezin mijn hart weer geopend en de stroom van leven weer ontdekt. Ik ben nu de moeder die ik wil zijn. Ons gezin brengt nu alle (voor mij) belangrijke facetten van het leven samen: liefde, zorg, aandacht, spelen, humor, creativiteit, proberen, loslaten, genieten, aanvoelen, meedeinen, grenzen geven, coachen, en vooral aanwezig zijn. Bovenal is er ruimte voor mij en mijn hele zijn en voor mijn gezin.

Anke Warmerdam en ik gunnen het iedereen om de magie van het kindertolken te ontdekken, jezelf erin te (h)erkennen en verder te kunnen ont-plooien en ont-wikkelen. Voor ons is dat betekenisvol zijn in leven en werk! Beiden voelen we een hele sterke JA ten aanzien van deze missie: het verder verspreiden van de legacy van Janita Venema én PresentChild verder verspreiden in de reguliere zorg. 

Mijn expertise en achtergrond is: 
Kindertolk, Fysiotherapeut, Psych K, Reiki, Systemisch werk, Intervisiecoach, Energetische coachopleiding.