De geboorte van mijn dochter keerde mijn leven ondersteboven. Diep van binnen wist ik dat niets hetzelfde zou blijven maar ik begreep niet hoe of waarom.

De persoon die ik dacht te zijn, voelde zich wiebelig maar ging op de oude voet door, ook toen mijn basis onder me afbrokkelde. Mijn zoektocht naar antwoorden leidde er toe dat ik in 2004 Psychosynthese gids werd. Ik merkte dat het bij mijn cliënten vaak iets met hun kinderen of uit de eigen kindertijd was waarvan ik voelde dat daar de sleutel lag. De PresentChild methode gaf me die in handen.

De Training tot Kindertolk leidde me op een reis diep naar binnen waar ik mijn levenslange metgezel - mijn innerlijk kind - voor de eerste keer herkende, ik hielp haar opgroeien en oude wonden te genezen. Eén gaat over het (niet) volgen van mijn dromen. Ik vertelde over mijn dochter wiens dromen alsmaar ondermijnd werden door allerlei externe factoren en voelde bij de vertaling zo sterk dat ze me liet zien dat ik mijn dromen ondermijnde ... in navolging van vroeger.

PresentChild is nu een vanzelfsprekend deel van mijn werk geworden, het is een zeer effectieve manier om cliënten door hun weerstand te leiden en de echte heling te laten beginnen.

Ik vertaalde Janita's boek in het Engels. Dat was werk vanuit liefde. Het daagde me uit om tussen de regels door te lezen, ik voelde de reikwijdte van de methode die door de subtiliteit van de woorden werkzaam wordt. Ik droomde hoe geweldig het zou zijn als er overal ter wereld kindertolken zouden zijn. Ik wou zo graag ... in de taal van mijn hart ... delen wat ik had geleerd. Mijn droom kwam uit (evenals die van mijn dochter). Janita vroeg me co-trainer te worden voor de internationale kindertolk-trainingen. Een droom die ik met hart en ziel ten uitvoer breng.  Meer over Jean

Jean's expertise en achtergrond:

  • Kindertolk
  • Psychosynthese
  • Psycho-sociale basiskennis
  • Trainer Training tot Kindertolk in Nederland en internationaal