Hier staan we voor

Een kind met een probleem is ergens een oplossing voor

PresentChild komt voort uit het gegeven dat alles één is en elkaar beïnvloedt, ook ouders en kinderen.

Onbevangen als ze zijn, hebben kinderen de gave om met hun problemen door maskers en muren van hun ouders heen te prikken. Dit doen ze onbewust.
Ze willen iets wat ongeleefd, ongeliefd en onbewust is geworden bij de ouder zichtbaar maken. Kinderen kunnen ouders met hun gedrag, spel, met zijn (leer)ontwikkeling, lichamelijke klachten, op gebied van eten, slapen of zindelijkheid glashelder spiegelen.

Hier gaan we voor

Verspreiden van onze visie door Nederland en Belgie: “We weten dát kinderen ons spiegelen, wát ze ons vertellen, we luisteren en handelen daar naar.”

1.In de Training tot Kindertolk leiden we Kindertolken op. We leren ze werken met de PresentChild methode.
Na de training kunnen de professionals ouders coachen. Ze vertalen dat wat het kind uitvergroot voor hen. Door de vertaling is de ouder zich bewust van de trigger uit het verleden die van invloed is in het nu in de omgang met het kind. Doordat het gespiegelde innerlijk deel in de ouder erkend wordt en door hem/haarzelf verzorgt kan de ouder de verbinding herstellen met hun innerlijke kind en daarmee versterkt de verbinding met het echte kind. 
2. De opgeleide kindertolken werken vanuit hun eigen praktijk,  in de (reguliere) zorg, onderwijs, kinderdagverblijf, (jeugd)hulpverlening om zo bij te dragen aan oplossing voor problemen vanuit de kern waarmee een duurzaam resultaat wordt behaald.
3. Het team van PresentChild en alle kindertolken verspreiden de visie dat kinderen ons spiegelen en ons met hun problemen iets duidelijk willen maken.
 

Instrument

Het instrument waarmee we dit tot stand brengen is de sinds 1994 gebruikte en beproefde methode van PresentChild®.

In onze verhalen over de problemen van kinderen zit een boodschap voor onszelf. Met behulp van PresentChild zorgen we er voor dat we die liefdevolle, pure waarheid en wijsheid van kinderen volledig leren voelen en begrijpen. We veranderen ons leven op de manier die kinderen - onbewust - van ons vragen.

De unieke meerwaarde van PresentChild: de liefde voor onze kinderen is zo groot dat we voor hen door het vuur gaan (en zij voor ons). Dat wat zij ons te vertellen hebben, raakt ons zo diep en direct, dat we een grote bereidheid hebben om te doen wat nodig is. PresentChild geeft ons bijzonder concrete aanwijzingen over de stappen die we in ons leven kunnen zetten. Bovendien helpt dit het kind, de ouder én het gezin.

Wat levert het op?

- Kinderen die in HUN eigenheid, levenskracht, levensvreugde en in eigen energie verder kunnen leven;

- Bewuste, authentieke volwassenen die de dromen van kinderen en zichzelf waar maken;

- Liefdevolle, krachtige vaders en moeders met zelfvertrouwen in hun rol als opvoeder.