Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, life coach, herbalanceringsmassage, spiertesten

Als moeder van een dochter die matig tot ernstig verstandelijk beperkt is, is er met het kindertolk zijn nu een droom waargemaakt.

Ik was indertijd een jonge moeder van 19 jaar en mijn kind had volgens de specialisten karaktermoeilijkheden. Ik wist niet wat dat betekende. Ik had geen steun of raad om met mijn kind goed om te gaan. Toen ze zeven jaar was, kwam het verdict, ze kon nooit zelfstandig worden. Jaren en jaren zijn voorbij gegaan, mijn dochter heeft ups en downs gekend samen met mij. 

Van sociale assistenten, psychologen, psychiaters, therapeuten, boeken, opleidingen, ik was altijd op zoek. Ik holde altijd achteraan want als ik dacht dat ik haar begreep dan kwam er een nieuwe uitdaging tevoorschijn.

Ik bleef blind totdat de Training tot Kindertolk mij wakker maakte. Ik ben door allerlei fases van mijn leven gegaan en kwam uit op mijn beperkingen. Onbewust! Ze werden stuk voor stuk bewust en helder gemaakt. Haar gedrag en stemmingswisselingen waren mijn spiegels!

Naarmate ik deze (h)erkende werd het rustig en ontspannen tussen ons. Ze werd vrolijk en blij, de begeleiders in het instituut kenden haar zo niet. Haar spontaniteit, puurheid was vreemd en ze dachten dat ze andere medicatie nam. Ik voelde mij ook ontladen en vrij. Samen in harmonie.

Dank zij deze wondermooie opleiding is mijn droom uitgekomen. Wij zijn samen tevreden! Gelukkig! Het grote geschenk van haar waar we beiden beter van werden! Zij kreeg wortels en ik kreeg vleugels. 

Ben jij ouder, grootouder of heb je te maken met een kind met verstandelijke beperkingen, dan help ik je graag als kindertolk. Ik vertaal het gedrag van je kind en spiegel dit heel concreet naar jou toe. Een geschenk!