Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, I.V therapeut

Ik ben Marleen Augusteyns (°1963), moeder van twee kinderen, een dochter (°1995) en een zoon (°1997) en ik ben getrouwd met Peter.
Oorspronkelijk studeerde ik af als kleuterleidster en ik werk nu nog gedeeltelijk als zorgcoördinator. Ik merkte vaak dat het samen praten met de ouders al iets wezenlijks kon veranderen bij het kind zelf. Dit intrigeerde mij en ik wilde er meer van weten. Ik ging me bij scholen.

Ik volgde een vierjarige opleiding als integratief therapeut en  schoolde me daarna bij in een module symboolcommunicatie voor kinderen vanuit een transpersoonlijke opleiding. Mijn favoriete leermeester is Jung die veel waarde hecht aan symbolen en de kracht die daarvan uit kan gaan. Dit komt goed van pas wanneer kinderen of volwassenen, het gemakkelijker vinden om via creatieve therapie (zandbeelden, klei, visualisaties en familieopstellingen) gevoelens uit te drukken omdat ze niet altijd de juiste woorden vinden.
Kinderen tonen symptoomgedrag als er iets mis is in het gezin. Zo laat uw kind weten dat er hulp nodig is.

Met de Present Child methode kijken we meteen samen met de moedige ouders door een andere bril dan we gewoon zijn. Het kind toont een probleem waar we als ouders iets mee kunnen doen. Als de ouder dit proces wil aangaan kan het kind terug zichzelf zijn. Het vertaalde verhaal van de ouder geeft een liefdevolle boodschap van het kind. Woorden zijn hier wél erg belangrijk omdat ze ons kunnen raken op een dieper niveau.