Ouders willen dat je hun kind te helpt, coacht of beter maakt terwijl jij voelt dat er meer nodig is om een blijvende verandering tot stand te brengen, maar wat ís er nodig en hoe pak je dat aan?

Een kindertolk is een spiegelexpert in gezinnen en relaties.
Wanneer een ouder een probleem met zijn of haar kind ervaart, vertaal jij het gedrag, spel, de ontwikkeling of klachten van het kind in een rakende en liefdevolle levensles van het kind voor het leven van deze ouder. Dat doe je met zulke concrete details dat de ouder 'wéét' dat het klopt en van binnenuit wíl doen wat nodig is. Spiegelen 3.0. 

Het is uit onvoorwaardelijk liefde voor hun ouders dat kinderen alles uit de kast halen om hun ouders te helpen met een levengevende boodschap. Het is óók uit grote liefde voor hun kinderen dat ouders gehoor geven aan de boodschap van hun kind. Ze verstaan elkaar weer. De flow komt terug. De liefde - die er steeds was - wordt nu weer werkzaam en leidt tot bewustwording en heling bij de ouders. En ook het probleem bij het kind verbetert of verdwijnt.

"Deze therapie is uit het hart. De manier van kijken naar onderwijs is briljant en uit het hart! Ik ben er van onder de indruk. Dit is de sleutel!" - Willemijn Trip, kindertolk

Wil jij je de magie van het kindertolken ook eigen maken? Dat kan!

Afhankelijk van je achtergrond, beroep en ervaring, kijken we samen met jou of je in het eerste of het tweede jaar kunt starten. 

  • Het eerste jaar: hier stromen vaak kindercoaches, onderwijzers, pm-ers in of mensen die een nieuwe loopbaan wensen. Lees hier verder.
  • Het tweede jaar: bestemd voor hulpverleners, therapeuten, counselors, mensgerichte coaches, psychologen etc. Lees hier verder.

Twijfel je? Vraag een oriënterend gesprek aan. Je bent welkom!

"Het kindertolken is eigenlijk geen therapie maar je wordt er wel beter van!" - Janita Venema

De opleiding tot Kindertolk is een initiatief van Spiegel Integratie Centrum Anke en Anke